Мерцедес спрели да развиват колата за 2020 "преди много време"

Шефът на отбора на Мерцедес Тото Волф заяви, че развитието на болида W11, с който „Черните стрели“ се състезават в световния шампионат през тази година е било замразено преди много време.

Според австриеца, отборът не е въвеждал нови подобрения от няколко състезания насам, като това е и основната причина за приближаването на Ред Бул до него по време на уикендите в Русия и Германия.

„Приключихме с ъпдейтите преди много време, какъвто ни беше и планът. Това бе много внимателно проучено решение, защото не във всеки шампионат можеш да си позволиш да спреш с развитието толкова рано. Все пак, правилата догодина, колкото и да изглеждат същите, всъщност се променят много и насочихме вниманието си към тях от рано. Затова виждате промяна в баланса на силите между отборите. Ние винаги имаме много силни начало и средата на сезона, а след това този, който продължи с развитието е много силен в края“, заяви Волф.

От началото на сезона Мерцедес са непобедими в съботните квалификации и са триумфирали в девет от общо 11-те проведени до момента състезания през сезона. „Черните стрели“ не стигнаха до първото място единствено във второто състезание на „Силвърстоун“ когато победа грабна Макс Верстапен с Ред Бул след много добро опазване на своите гуми и на „Монца“ когато след много драма в средата на състезанието триумфът неочаквано бе за Пиер Гасли и Алфа Таури. В класирането при пилотите Люис Хамилтън е лидер пред своя съотборник в Мерцедес Валтери Ботас с 69 точки, докато немския тим води с цели 180 точки пред Ред Бул в конструкторския шампионат.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти