Шумахер ще трябва да почака до ГП на Абу Даби за своя дебют

Мик Шумахер ще трябва да почака до Гран При на Абу Даби в средата на декември за да направи своя дебют по време на състезателен уикенд във Формула 1, това заяви спортният директор на Ферари Лоран Маки. Французинът е отговорник за академията за млади пилоти на Скудерия, част от която е синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Шумахер, който трябваше да участва в първата тренировка за Гран При на Айфел миналия уикенд за отбора на Алфа Ромео, но това не се случи заради лошото време на пистата „Нюрбургринг“ и отмяната на двете петъчни сесии, е въвлечен в борбата за титлата във Формула 2 през тази година. В нея той води с 22 точки пред друг член на академията на Ферари Калъм Илот два кръга преди края на шампионата.

Илот също трябваше да дебютира в Германия, но с тима на Хаас, но и той сега ще трябва да почака най-рано до уикенда на „Яс Марина“ за да получи своя шанс. Проблемът пред Илот и Шумахер е, че в календара на Формула 1 предстоят много нови трасета или такива, на които и Формула 2 се състезава, което ще направи невъзможно участието на двамата таланти в свободните тренировки.

„Сега предстоят много нови писти, на които никой не е ходил. Опитваме се да бъдем честни и разумни с нашите партньори Хаас и Алфа Ромео. Не мисля, че ще е коректно да пускаме Калъм и Мик на новите писти, за които никой няма данни. А и в двата уикенда в Бахрейн те ще се състезават и няма да е редно спрямо тях да отвличаме вниманието им от битката за титлата във Формула 2. Така единственият шанс, който ни остава е Абу Даби. Ще го обсъдим с Хаас и Алфа Ромео да видим дали това ще е възможно. Ще направим всичко възможно от наша страна те да получат шанс по време на уикенда, а след това ще участват и в тест за млади пилоти“, заяви Маки.

Както е известно Ферари имат право да определят един от двамата пилоти на Алфа Ромео, като Шумахер е най-вероятно да получи това място за следващата година.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти