Арсенал още веднъж излъга Ливърпул с дузпи, Бернд Лено герой за "топчиите" (видео)

Арсенал се класира за 1/4-финалите на Купата на лигата, след като победи с 5:4 след изпълнение на дузпи Ливърпул на "Анфийлд". В понеделник мърсисайдци тотално надиграха "топчиите" на същия стадион, побеждавайки с 3:1 в дербито от третия кръг в Премиър лийг. Днес двата отбора бяха в доста променени състави. Ливърпул отново имаше много повече положения в редовното време, но веднъж гредата помогна на гостите след удар на Минамино, а след почивката Бернд Лено направи 4-5 много важни спасявания, с които доведе този двубой до дузпи. При тях Дивок Ориги и Хари Уилсън пропуснаха за Ливърпул, а Мохамед Елнени бе единственият изпълнител на Арсенал, който не успя от бялата точка. Така "артилеристите" успяха за втори път в рамките на малко повече от месец да излъжат мърсисайдци с дузпи, след като триумфираха по същия начин и в двубоя за Къмюнити Шийлд.
Мениджърът на шампионите Юрген Клоп бе направил девет промени в сравнение с мача за първенството. Единствено Вирджил ван Дайк и Мохамед Салах запазиха местата си. Новото попълнение Диого Жота, който дебютира именно срещу Арсенал и дори отбеляза първия си гол за мърсисайдци, започна за първи път като титуляр за Ливърпул. Микел Артета пък предприе осем промени. Бернд Лено, Роб Холдинг и Гранит Джака запазиха местата си от двубоя в понеделник. Последният изведе отбора с капитанската лента. Гостите създадоха първата голова опасност в осмата минута. Пепе бе изведен зад гърба на Неко Уилямс по левия фланг. Французинът подаде в наказателното поле към Себайос, който продължи към непокрития Нкетиа. Последният се забави и вместо да стреля веднага, тръгна да минава от външната страна на Андриан, който добре протегна ръка и предотврати опасността. Финалният удар бе много неточен. Домакините отговориха с един добър шанс, който Жота осигури за Груич, но сърбинът не успя да нанесе добър удар и прати топката встрани. Ливърпул започна много по-добре второто полувреме. Бернд Лено обаче задържаше Арсенал в мача, спасявайки четири страхотни положения. Германецът извади два опасни удара на Груич и по един на Ван Дайк и Диго Жота. В 69-ата минута и Адриан трябваше да показва класа при една от редките възможности за Арсенал през втората част. Холдинг засече с глава от шест метра центриране на Пепе, но испанецът успя да избие. В добавеното време гостите поискаха дузпа, след като топката срещна ръката на Джеймс Милнър, който в този момент обаче падаше на терена. Наказателен удар правилно не бе отсъден и така редовното време завърши при резултат 0:0. Джеймс Милнър изпълни безкомпромисно първата дузпа за домакините. Александре Лаказет стреля в обратния на Адриан ъгъл - 1:1. Жоржиньо Вайналдум прати топката под гредата за 2:1. Седрик Соареш изравни за Арсенал, въпреки че Адриан хвана ъгъла, но не успя да стигне до топката - 2:2. Такуми Минамино нямаше проблем от бялата точка за 3:2.  Елнени изпълни третата дузпа за Арсенал, но Адриан спаси. Веднага след това обаче и Лено спаси дузпата на Ориги. Мейтланд-Найлс бе хладнокръвен за 3:3. Къртис Джоунс отново даде преднина на Ливърпул. Пепе изравни за пореден път. Хари Уилсън пропусна шестата дузпа за Ливърпул. Уилок с много късмет отбеляза решаващия наказателен удар и прати Арсенал на 1/4-финалите. Адриан бе напът да спаси, но топката се промъкна под плонжа му. Ливърпул: Адриан, Н. Уилямс, Р. Уилямс, Ван Дайк (61'-Гомес), Милнър, Груич, Джоунс, Уилсън, Минамино, Жота (76'-Вайналдум), Салах (61'-Ориги)

Арсенал:

Лено, Соареш, Холдинг, Габриел, Коласинак, Себайос (68'-Елнени), Уилок, Джака, Пепе, Нкетиа (82'-Лаказает), Сака (86'-Мейтланд-Найлс)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти