Грозно! Играч на Клипърс се опита умишлено да контузи Лука Дончич (видео)

ЛА Клипърс записа разгромен успех над Далас Маверикс със 154:111, но въпреки огромната разлика в резултата, двубоят не се размина без противоречиви действия на някои от играчите. Може би най-сериозното и до голяма степен разочароващо изпълнение дойде от страна на крилото на Клипърс Маркъс Морис. 30-годишният ролеви играч в селекцията на Док Ривърс настъпи навехнатия ляв глезен на звездата на Мавс Лука Дончич, а действията му трудно могат да бъдат оневинени. 

Феновете в социалните мрежи веднага осъдиха поведението на Морис, но самият той опроверга твърденията, че умишлено е настъпил глезена на словенеца. “Играя с уважение към себе си и останалите. Не бих се опитал да нараня някого, това е лудост. 10 години се изправям срещу най-добрите, моралът и трудолюбието са основни неща за мен. Състезавам се и давам всичко от себе си във всеки един мач. Няма да се извинявам за тези глупости, защото знам какво давам на баскетбола ежедневно”, написа баскетболистът в “Туитър”.

Както се случи и с расистката обида на Монтрез Херъл към словенеца, НБА вероятно отново ще си затвори очите, макар че това не е първата подобна неспортсменска проява на Маркъс Морис в близо 10-годишната му кариера в Лигата. И вероятно няма да е последната.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти