Мбапе: Ще бъде невероятно да спечелим Шампионската лига

Една от големите звезди в състава на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се надява да впише името си в историята на френския клубен футбол с титла в Шампионската лига.
Парижани излизат тази вечер в Лисабон във финала на най-престижния европейски клубен турнир срещу германския колос Байерн Мюнхен в преследване на първия си трофей от надпреварата. "Това е нашата възможност да се присъединим съм елитната група отбори, печелили Шампионската лига. Знаем качествата си, какъв голям клуб сме и колко израснахме в последните години", коментира Мбапе, който спечели световната титла с Франция през 2018 година. "Това е причината да дойда в клуба. Исках да напиша история за френския футбол. Имам още един шанс за това. Ще бъде невероятно да спечелим, това е моята мисия", допълни той. Мбапе, Неймар и Анхел Ди Мария оформиха изключително нападателно трио, което през този сезон помогна на парижани да стигнат до първия си финал в Шампионската лига, след като клубът беше закупен през 2011 година от катарските собственици, които инвестираха над 1 милиард долара досега.
Тухел: В Байерн са свикнали да играят финали, но това не е решаващо
ПСЖ се надява да стане вторият клуб от Франция след Олимпик Марсилия през 1993 година, който печели Шампионската лига. Съперникът на финала, обаче, е в страхотна форма. Байерн няма загуба в 29 поредни мача, като в 28 от тях завърши като победител, а с 42 година в турнира баварците са най-резултатни през този сезон, като сред успехите им изпъква 8:2 над Барселона на четвъртфиналите по-рано през месеца. "Винаги трябва да се сравняваш с най-добрите, ако искаш да бъдеш един от тях. Ще видим какво ще стане на финала, но ние искаме купата", каза още Мбапе.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти