Нападател на Порто се извини, след като се скара със съотборниците си

Нападателят на Порто Муса Марега се извини, че удари топката и се скара със съотборниците си, след като не получи правото да изпълни дузпа при победата с 3:1 срещу Тондела снощи, която доближи тима до титлата в Португалия. "Съжалявам за моето поведение. Сега се нуждаем от една победа, за да станем шампиони", написа той в социалните мрежи след мача.

Марега вкара втория гол в двубоя, но се ядоса в добавеното време на мача, когато беше фаулиран и съдията отсъди дузпа. Той взе топката, за да изпълни наказателния удар, но от пейката на Порто дойдоха инструкции да я изпълни Фабио Виейра. След това националът на Мали Марега взе топката и я изрита в изблик на гняв.

"Марега е страхотен професионалист. Той работи много. Един момент не го прави по-малко добър играч. Всичко е решено, няма проблем. Имаше недоразумение преди да бъде изпълнена дузпата. Вече го уредих с отбора в съблекалнята", коментира старши треньорът на Порто Серджио Консейсао.

След тази победа Порто води на върха в класирането с 8 точки пред втория Бенфика три кръга преди края на сезона и се нуждае от още един успех, за да си гарантира шампионската титла.

Още от Футбол свят

Виж всички