Ботев (Враца) удари Дунав и прати русенци на дъното в групата (видео)

Ботев (Враца) си тръгна с трите точки от гостуването на Дунав в Русе. Възпитаниците на Антони Здравков победиха "драконите" с 3:1 в среща от 2-ия кръг на група "Б" на Втората осмица в efbet Лига. В герой за гостите се превърна именикът Петър Атанасов (4, 50), който беше точен на два пъти. Дуде Ндонгала (82) намали изоставането на русенци след точно изпълнение на дузпа, а Доминик Янков (87) също се разписа с красив шут извън наказателното поле. Ботев дръпна с три точки на Дунав, след като преди този мач двата тима бяха с равни точки и дори абсолютно идентична голова разлика.

Разкъсваният от финансови проблеми Дунав показа, че не се е отказал да се бори за мястото си в елита и в миналия кръг записа донякъде изненадваща победа като гост на Арда (Кърджали) (2:0). Русенци обаче са в изключително лоша серия като домакин и продължават да нямат успех в 11 поредни мача на свой терен. Днес те сложиха край на друга негативна тенденция. "Драконите" не бяха вкарвали гол в 5 домакинства. Интересното е, че в редовния сезон и двата мача между тези съперници завършиха по един и същи начин - 0:0. Гостите от Враца поведоха в резултата с първия си точен удар във вратата. Още в 4-ата минута Петър Атанасов изведе Ботев напред след неточност в действията на Благой Макенджиев. Стражът изчисти лошо върната към него топка, Доминик Янков пресече подаването и пусна добър пас към Атанасов, а той насочи удара си в мрежата. Дунав отговори с шут на Юлиан Ненов, който Красимир Костов отрази. В 16-ата минута Доминик Янков направи двойно подаване с Том, след което стреля от далечна дистанция. Плътният удар на младока обаче не намери очертанията на вратата и премина покрай дясната греда. В 20-ата минута Янков подаде в коридор за Петър Атанасов. Голмайсторът в днешния двубой изскочи от дълбочина и излезе очи в очи с Макенджиев. Крилото преодоля и стража, но затвори ъгъла пред себе си и не успя да насочи удара си точно във вратата. В следващите минути се забеляза активизиране в редиците на Дунав. Половин час след началото на мача русенци имаха добра възможност да изравнят резултата. Росен Колев се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, но при удара му с глава Красимир Костов показа добър рефлекс.  След попадението действията на терена се успокоиха, което принуди Людмил Киров да пусне в игра всички офанзивни футболисти, с които разполага на скамейката. В 79-ата минута слаб изстрел на Дуде Ндонгала по земя премина покрай вратата. В 81-ата минута Дунав получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Атанас Зехиров срещу Ндонгала. Бранителят закъсня много при опита си да изчисти топката и събори играча на домакините в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият Ндонгала, който показа хладнокръвие и прати Костов в обратния ъгъл. В 87-ата минута Доминик Янков показа индивидуалната си техника, финтирайки защитник. Последва шут на младока извън наказателното поле, при който топката се отби в напречната греда и падна зад голлинията. Макенджиев улови топката след това, но съдиите видяха, че кълбото е преминало голлинията с пълния си обем и Николай Йорданов посочи центъра. В добавеното време Ивайло Михайлов получи втори жълт картон и респективно червен заради това, че попречи на противников играч да поднови играта. efbet Лига, Втора осмица, група "Б", 2 кръг:

ДУНАВ - БОТЕВ (ВРАЦА) 1:3

0:1 Петър Атанасов (4) 0:2 Петър Атанасов (50) 1:2 Дуде Ндонгала (82 д) 1:3 Доминик Янков (87)

Стартови състави:

ДУНАВ:

Благой Макенджиев, Димитър Тодоров, Росен Колев, Любен Николов, Петко Цанков, Михаил Милчев, Фернандо Кавалканте, Ивайло Лазаров, Митко Русанов, Юлиан Ненов, Григор Долапчиев БОТЕВ: Красимир Костов, Аласан Н'Диайе, Ангел Лясков, Атанас Зехиров, Венцислав Керчев, Даниел Гаджев, Доминик Янков, Илия Миланов, Петко Ганев, Петър Атанасов, Уелингтон да Силва

Стадион:

Градски, Русе

Съдия:

Николай Йорданов

Начало:

18:45 часа СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти