Зенит (Санкт Петербург) представи официално Егор Клюка

Руският волейболен гранд Зенит (Санкт Петербург) представи официално като ново попълнение националът на "Сборная" Егор Клюка. 25-годишният посрещач напусна Факел (Новий Уренгой) след 8 поредни сезона.

"Вече беше узряло решението в главата ми, че някой ден ще трябва да се разделя с Факел. Осем години бях в един клуб. Разделихме се с добри чувства, така че всичко е наред. Факел остава в сърцето ми, разбира се, но е време за нов етап, време е да продължа. Да, Зенит (Санкт Петербург) примамва, защото много зависи от самите волейболисти. Просто клубът е свеж, амбициозен, има млади играчи в състава, което е много важно. Така че тук всички сме заедно. Бих искал да напиша история със Зенит", споделя Клюка в интервю за news.sportbox.ru .
Уникален трансфер! Зенит (Санкт Петербург) плати $2,8 милиона на Факел за Егор Клюка
Първоначално компенсацията за преминаването на Егор Клюка бе умопомрачителните 200 милиона рубли (близо $2,8 милиона долара), но страните заявиха, че ще бъде преразгледана отново. "Сумата е друга, но ние се разбрахме да не оповестяваме търговската тайна. Мога да кажа, че всички страни са останали доволни", заяви директорът на Факел Николай Капранов. През миналия сезон Зенит (Санкт Петербург) зае 5-о място в Суперлигата на Русия, а Факел зае 6-о място.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти