Волейболната федерация ще търси решения след разпадането на женския Левски

Изчезна Левски във волейбола при жените
Волейболната федерация е готова да подаде ръка на всеки клуб, който изпадне в затруднено положение. Това заяви председателят на организацията Любомир Ганев пред "Дневник" във връзка с новината за разпадането на женския "Левски".

Клубът, зад чиято издръжка стоеше бившият президент на федерацията Данчо Лазаров, е закрит, а съставите в различните възрастови групи са разформировани. Ганев каза, че от името на федерацията и от свое лице е предложил помощ на "Левски", но не уточни каква.

"Всеки клуб взема решение какво да прави и как да се развива. Това, което аз знам, е, че ще останат само с детски волейбол. Готови сме да подадем ръка на всеки един клуб, който има нужда. В крайна сметка федерацията е сдружение от клубове. Ние трябва да си помагаме взаимно", каза Ганев пред "Дневник".

По думите му федерацията няма как да помага финансово и помощта се изразява в усилията на федерацията да изгради българския волейбол до добър и привлекателен продукт.

"Всеки един клуб е частно юридическо лице и той се самоиздържа. Ако можем да направим нещо, което да облекчи клубовете, съответно да пътуват по-малко или да имат по-малко разходи, ще го направим. Същевременно, спазвайки и идеята, че трябва да имаме по-атрактивни мачове, нашият спорт да стане по-интересен продукт, всеки един мач да бъде спектакъл, което да е интересно за партньорите, медиите, феновете и общините", каза Ганев.

Наскоро компанията "Гаритидж парк" подписа договор с федерацията и ще влага по 120 хил. лева годишно до 2025 г.

Ганев добави, че форматът на женското първенство вероятно ще остане непроменен с осем участващи отбора, които може да се увеличат, тъй като има заявки от нови клубове.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти