Скъсаха Даниела Йорданова от допинг проверки, тя извоюва титлата на 1500 метра

Елитната ни състезателка по лека атлетика Даниела Йорданова бе проверена за допинг. Швед и българка, представители на УАДА (световната антидопингова агенция) пристигнаха късно снощи в дома на състезателката и й взеха допингпроба. Това е седмата проверка на възпитаничката на треньора Димитър Василев за последните три месеца.

Без никакво напрежение Даниела Йорданова спечели титлата на 1500 метра от държавното първенство в първия си старт за летния сезон. Атлет №1 на България за миналата година пробяга почти цялата дистанция с цялата група, като в последните метри се откъсна заедно с Добринка Шаламанова. В крайна сметка Йорданова стигна до поредната си републиканска титла с резултат 4:51.55 мин. Втора остана Шаламанова с 4:52.97 мин, а трета се нареди Силвия Дънекова (Нови Пазар) с 4:59.48 мин.

Утре Даниела Йорданова ще гони държавните титли в още две дисциплини  - 800 и 5000 метра. В по-късата дистанция най-сериозна конкурентка на Йорданова е Таня Стоянова, а в бягането на 5000 м Добринка Шаламанова.

"Чувствам се добре. Нямаше смисъл да се напъвам да гоня силен резултат, тъй като утре ще стартирам в още две бягания и исках да се съхраня. Лошото е, че и аз не мога да преценя моментната си форма. По-важното обаче е да съм здрава", заяви специално за Sportal.bg елитната ни атлетка.

СНИМКА: ГЕОРГИ КАЗАКОВ, SPORTAL.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия и втория ден на държавния шампионат може да видите ТУК!!!

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти