''Ти си лъжец, Люис'', пишат на Острова, Хамилтън разнищен, после се извинява

Само за една нощ мнението във Великобритания за световния шампион Люис Хамилтън с Макларън-Мерцедес направи рязък завой. До вчера Люис бе супер звезда и любимец на вестниците в родината си, но днес вече е наричан от големите издания и спортни списания ''лъжец''. Големият вестник ''Дейли Стар'' осъмна днес със заглавие ''Лъжльото Люис", а ''Сън'' с показателното ''Ти си лъжец, Люис''.   

Повечето издания остро критикуват Хамилтън за драмата с неговата дисквилификация от Гран при на Австралия. Сега обаче става ясно, че не е изключено да последват и допълнителни санкции, тъй като ФИА има право да отнесе случилото се до Световният съвет. Британските медии очакват забрана за участие в някои състезания или дори пълно изключване от световния шампионат.

'

'Таймс'' допълва: Хамилтън е изправен пред най-голямата си криза''.

''От герой в нула'', пише ''Гардиан''. ''Телеграф'' и ''Индипендънт'' не остват по-назад и остро критикуват световния шампион.

Германският таблоид ''Bild'' добавя: "Лъжецът - световен шампион. Той вече прилича на Пинокио". Изданието се подиграва на Люис и е направило колаж на британеца, който вече има дълъг нос, заради "лъжите си".     

Международната федерация си запазва правото да накаже още по-сурово Хамилтън. ''Не отхвърляме още действия на този етап", обясниха от ФИА. 

''Това е най-голямата смешка за всички времена'', каза Ники Лауда по повод разследването на ФИА отнело цели 4 дни, за да реши какво да прави с Трули и Хамилтън.

Както е известно, Хамилтън беше дисквалифициран от служебното си трето място в завършилото миналия уикенд състезание за Гран при за Австралия. Хамилтън и Ярно Трули бяха привикани от съдиите на ФИА в Малайзия, след като комисарите получиха нови доказателства за случката между тях в Мелбърн. Така третото място на Трули на ''Албърт парк'' беше върнато, а резултатите на Люис анулирани.

ФИА обвини Макларън, че са подвели съдиите в Австралия и за това се е стигнало до наказанието на Трули в Мелбърн, а Хамилтън е бил класиран трети. ФИА продължи да настоява, че тимът на Макларън-Мерцедес е дал грешна информация на съдиите или с други думи са излъгали.

Спортният директор на Макларън-Мерцедес Дейв Раян, който заедно Хамилтън е излъгал съдиите в Австралия вече беше уволнен от тима рано тази сутрин. При въпрос от страна на съдиите в Мелбърн, дали Хамилтън е пуснал нарочно Трули по време на колата за сигурност в последните обиколки (когато изпреварванията са забранени бел.р.), пилотът и Раян са отговорили отрицателно. По-късно стана ясно, че това не е така, след като ФИА публикува радио комуникацията на Макларън, където ясно се чуват заповедите Трули да бъде пропуснат. Така Макларън бяха нарочени за ''лъжци'' и сега светът на Формула 1 се тресе от нов скандал.

По-късно днес Хамилтън се извини на стюардите на ФИА и за на своите фенове за това което той сам нарече ‘'голяма грешка". Той заяви, че не е имал намерение да лъже и помоли за прошка стюардите, феновете и медиите. Световният шампион призна, че този инцидент му се е отразил много лошо и обеща никога това да не се повтаря.

ПОСЛЕДНИТЕ АКТУАЛНИ СНИМКИ ОТ МАЛАЙЗИЯ ТУК!

ГАЛЕРИЯ И ТУК!

Шефът на отбора на Макларън Мартин Уитмарш пък заяви, че дълбоко съжалява за случилото се с екипа му и цялата история била много срамна за тима. Уитмарш също така добави, че едва снощи е разбрал за премълчаването на истината от страна на вече бившият спортен директор на тима Дейв Райън.

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА СКАНДАЛА С ХАМИЛТЪН И МАКЛАРЪН ЧЕТЕТЕ ТУК!  

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички