ЛукОйл-Нефтохимик – отбор на седмицата

Уважаеми читатели,Sportal.bg представя на Вашето внимание петото издание на рубриката "Отбор на седмицата", която има за цел българските фенове на волейбола да опознаят по-добре историята, структурата и настоящото състояние на голяма част от българските клубове, както и отбори, в които се подвизават популярни или не чак толкова известни, но талантливи български състезатели в чужбина. За периода 2 - 8 декември за "Отбор на седмицата" спряхме своя избор върху ЛукОйл-Нефтохимик. Клубът от Бургас през миналата година спечели Купата на България, игра финал в НВЛ, но остана на 3-то място в крайното класиране. През последните 5 години отборът на ЛукОйл-Нефтохимик винаги е играл основна роля в шампионата на България. Върхът в резултатите си бургазлии постигат преди два сезона, когато правят дубъл и печелят титлата и Купата на България през 2007 година водени от младия си треньор Северин Димитров. През миналия сезон ЛукОйл-Нефтохимик също се представи повече от добре. Спечели Купата на България и игра драматичен финал в шампионата срещу ЦСКА. Само заради новият реграмент на шампионата бургазлии остана на 3-то място в крайното класиране, което заемаха преди участието си в плейофите. От началото на сегашния сезон в Суперлигата на НВЛ бургаският клуб се представя повече от добре като записа 3 победи от 3 мача. ”Бащата на успеха” Северин Димитров успя да запази голяма част от състезателите, върху които се градеше отборът през миналия сезон. Титулярите, които напуснаха бургазлии са Мартин Пенев и Стоян Самунев, а Христо Енков и Любомир Йотов са другите двама разделили се с ЛукОйл-Нефтохимик. Заради операция извън сторя остана и диагонала Петър Христов.В тима обаче са националите Николай Николов и Иван Станев, както и опитните Андрей Николов, Калин Василев и младото либеро Добромир Иванов.
Новите попълнения на отбора са централният блокировач Петър Кирчев, разпределителят Александър Петков и Николай Антонов. Заради контузията на Петър Христов ”на пожар” бе привлечен Младен Младенов от Марек Юнион Ивкони, но той се включи отлично в състава. Малко по-късно към тима се присъедини и шампионът на Италия за 2008 година с Итас Диатек (Тренто) – Васил Стоянов.

До момента бургазлии се справят отлично в България, но отпаднаха от турнира ”Чалъндж къп” във втория кръг от украинския Локомотив (Киев) след победа в Бургас с 3:2, загуба в Киев с 2:3 и загуба в ”Златния гейм”. Въпреки това амбициите на ЛукОйл-Нефтохимик и през този сезон са за спечелване на Купата и титлата на България.Състав на ЛукОйл-Нефтохимик за сезон 2008/2009 година:Николай Антонов (Посрещач)Георги Димитров (Централен блокировач) Петър Христов (Диагонал)Добромир Иванов (Либеро)Венелин Кандънков (Диагонал)Петър Кирчев (Централен блокировач)Андрей Николов (Посрещач)Николай Николов (Централен блокировач)Александър Петков (Разпределител)Георги Петров (Посрещач)Иван Станев (Разпределител)Васил Стоянов (Посрещач/ Централен блокировач)Калин Василев (Либеро)Младен Младенов (Диагонал)

Спортно-техническо ръководство:Старши-треньор: Северин Димитров Тийм мениджър: Огнян Томов Пресаташе: Ирина ИлиеваИзпълнителен директор на”ОСК ЛукОйл”: Сашо Везенков. 

Още от Волейбол

Виж всички