Кайзерслаутерн освободи Балъков

Изпадналият във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн се раздели вчера с треньора си Красимир Балъков, обяви днес радио SWR. Бала остана на "Фритц-Валтер-Щадион" само 57 дни и именно върху това акцентират водещите германски електронни медии. Българският специалист си тръгва, макар да пое "червените дяволи" на прага на изпадане, и се смяташе, че ще ръководи по-дългосрочен проект.

Решението за уволнението на Краси Балъков, който имаше договор до 2013 година, е било съобщено от клубния мениджър Щефан Кунц. Новината потвърди и председателят на Надзорния съвет на Кайзерслаутерн Дитер Ромбах.46-годишният Балъков парафира контракт до 30 юни 2013 годинасамо преди два месеца, но не успя да спаси отбора от изпадане иуправата реши да потърси нов вариант.

"На 22 март Балъков беше представен като наставник на ФК Кайзерслаутерн. На 17 май всичко свърши отново", отбелязва регионално издание. Заедно с Балъков е бил освободен и помощникът му Илия Груев, се уточнява в информацията.

"Червените дяволи" изпаднаха от Бундеслигата, след като завърши на последното място в класирането. Начело на "лаутерите" пък Бала записа седем поражения и една престижна победа.

Като фаворити за овакантения пост в германската преса се спрягат имената на бившите играчи на Кайзерслаутерн Франко Фода и Чириако Сфорца.Фода за последно беше наставник на австрийския Щурм Грац, докато Сфорца напусна швейцарския Грасхопърс Цюрих преди няколкоседмици.

Снимка: "Кикер"

Още от Футбол свят

Виж всички