След като се отказа от титлата, днес Хамилтън премисли

След Гран при на Италия Люис се отказа от борбата за световната титла с лидера в класирането Себастиан Фетел, като призна, че пилотът на Ред Бул вече е недостижим. Часове след надпреварата на легендарната писта „Монца" британецът е поговорил с шефовете си в Мерцедес и явно е размислил.

Днес Люис обърна плочата и обяви, че няма да се предава и ще продължи да се бори за титлата, докато има теоретичен шанс да стане двукратен шампион. Вчера Хамилтън успя да стигне едва до деветото място и да спечели само две точки, докато конкурентът му Фетел спечели и увеличи преднината си пред него на 81 точки.

"Бях бесен и наистина бях убеден, че всичко е приключило и нямам никакъв шанс в борбата за титлата. Боли, когато накрая усещаш, че няма нищо в сърцето ти, оставил си го на пистата, а на финала печелиш две точки и си спечелил само три позиции след трагичната квалификация", призна Хамилтън. "Фетел беше обезкуражаващо бърз за нас, не е никак леко да го гледаш на върха. Няколко часа по-късно поговорих с инженерите и шефовете ми в Мерцедес и осъзнах, че няма да се предам, защото никога не съм го правил. Докато имам теоретичен шанс, ще продължавам да се боря", завърши Люис.

Снимка: Getty

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти