Жълтият Audi Sport Quattro Concept със 700 кс

Audi показаха новото концептуално Sport Quattro преди официалната му премиера следващата седмица във Франкфурт.

Изключително жълтото Sport Quattro е еволюция на предишния концепт и на външен вид го наподобява достатъчно - има голяма шестоъгълна предна решетка, различни стопове, обединени от тънка червена линия. Въздуховодът от дясната страна е останал, а джантите са нови и по-големи, за да отиват и на значително по-големите два ауспуха. Дръжките на вратите са в цвета на купето, а предната броня е с доста по-големи въздушни отвори.

Има нови LED светлини, 21-инчови джанти, обути в 285/30 R21 гуми, заден спойлер и каробонови спирачни дискове. Калниците и вратите са направени от алуминий, а покривът, предният капак и багажникът с от подсилен карбонов полимер. Така цялата кола тежи 1850 кг, дълга е 4602 мм и широка 1964 мм.

С Н И М К И:

 

В купето таблото е ориентирано към шофьора, има много малко копчета и инструментите са дигитални. В средата е оборотомера, ограден от карта на Льо Ман отляво и обиколки за време от дясно.

Сърцето му е от две половина: една е 4.0-литров V8 TFSI туин турбо двигател с 560 кс и 700 Нм въртящ момент. Обикновеният двигател си дели работата с електромотор, инсталиран между V8 чудовището и 8-степенната tiptronic скоростна кутия. От електромотора идват 150 кс и 400 Нм от литиево-йонните батерии, разположени отзад с капацитет от 14.1 кВч. Така общата мощност достига 700 кс и 800 Нм, достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди и максимална скорост от 305 км/ч. На електричество може да измине 50 км, а средният му разход на "лошо, лошо" гориво е 2.5 л/100 км. Това се постига с технологията COD, която деактивира ненеобходимите за работа цилиндри, и старт-стоп система.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти