Двама от Ботев (Пд) тренират на облекчен режим

Отборът на Ботев (Пловдив) проведе първата си тренировка в Австрия. Часове след пристигането на базата във Вьосендорф вчера Станимир Стоилов изведе възпитаниците си на централния терен в градчето. Дебютното занимание продължи малко повече от час, като в него се включиха всички 23-ма футболисти.

Двама от тях обаче се подготвяха на облекчен режим. Веселин Минев и Иван Цветков тренираха отделно от съотборниците си. Левият защитник на "жълто-черните” и националния отбор е с проблеми в прасеца, докато голмайсторът на Ботев е с болки в аддуктора. Всички останали състезатели са без здравословни проблеми и започнаха лагера в Австрия на пълни обороти.

Тренировката започна с упражнения за кондиция, след което последваха разигравания с топка. През по-голямата част от заниманието вратарите Стаховяк, Андонов и Димитров се подготвяха под ръководството на персоналния си треньор Петко Петков. Най-дълга тренировката се оказа за младоците Васев, Казаков, Терзиев и Серкан, които останаха на терена за допълнителна индивидуална работа.

Програмата на "канарчетата” за вторник включва две тренировки – в 10.30 и 18.00 часа. В сряда е първата контрола на австрийска земя, в която Ботев излиза срещу словашкия Ружомберок.

снимки: botevplovdiv.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти