Контузия вади окончателно Ева Янева от националния отбор

Първи тренировки във Варна направиха волейболистките от женския национален отбор на България. 13 състезателки бяха събрани за подготовка в Морската ни столица, като тимът тренира в Двореца на културата и спорта.

Поради отсъствието на старши-треньорът Марчело Абонданца, който има лични дела, подготовката на състезателките бе започната от помощник-треньора Димо Тонев. Италианският селекционер на родния тим ще пристигне във Варна на 20 май.

Талисманът на тима – 5-годишният Гюро от Варна, бе единствения фен в залата, който бе допуснат да проследи тренировките на волейболистките. От миналия сезон любимецът на  националките не само е станал по-голям на години, но е и прибавил цели 5 сантиметра към ръста си.

„Очаква ни тежко лято, в което имаме мачове за Европейска лига, Гран При и Европейско първенство”, заяви за BGvolleyball.com Димо Тонев. „От състава окончателно отпадна Ева Янева поради контузия. Засега ще разчитаме на състезателките, които са тук, двете, които ще се присъединят по-късно - Страши Филипова и Мария Филипова, и чакаме възстановяването на Емилия Николова. След Световното първенство към състава ще се присъединят и три от девическите националки – Гергана Димитрова, Мира Тодорова и Жана Тодорова. Имахме идеи в началото на Европейската лига да се играе само с млади волейболистки и девойките старша, но тези планове отпаднаха”, допълни треньорът.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти