Рилски спортист разпиля Лукойл и изравни резултата в полуфинала

Отборът на Рилски спортист (Самоков) изравни резултата в полуфиналния плейоф на Националната Баскетболна Лига на 1:1 победи, след като тази вечер се наложи при гостуването си на Лукойл Академик с 95:75 в мач №2 от серията.

Бранко Миркович бе над всички в този двубой и приключи с 26 точки, като вкара 5 от 9-те си опита от далечно разстояние. Анджело Калояро се отличи с „дабъл-дабъл” – 19 точки и 14 борби, Станислав Ваклинов добави 12 точки, а Тери Смит и Антъни Гуджино вкараха по 11 точки.

За „студентите” най-резултатен беше Брендън Хийт със 17 точки, а Веселин Веселинов и Томас Масамба приключиха съответно с по 12 и 11 точки.

Резултатът бе открит от домакините след тройка на Масамба, но оттук до края на първата четвърт баскетболистите на Рилски спортист стояха много по-добре на терена, а неудържимият Бранко Миркович вкарваше от всяка позиция и логично самоковци успяха да се откъснат напред – 22:16.

През вторите десет минути „студентите” се активизираха и успяха да стопят изоставането си до само една точка в средата на частта, но след това убийственият мерник на гостите отново заработи. Гуджино, Миркович и Бинев бяха точни на няколко пъти от тройката и така се стигна до най-голямата разлика от началото на двубоя – 56:42 за Рилецо.

Наказателната акция на гостите продължи с пълна сила в първите минути на второто полувреме, като този път в светлината на прожекторите попадна Тери Смит. Американецът бе точен в няколко поредни атаки, а Миркович също не изостана и така разликата в резултата скочи до 25 точки.

До края на третата четвърт Лукойл успя да свали леко изоставането си, но в заключителните десет минути момчетата на Сашо Везенков така и не намериха верния път към коша на съперника, докато самоковци продължаваха да демонстрират убийствен мерник и така последния съдийски сигнал прозвуча при 95:75 в полза на Рилски спортист.

ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – РИЛСКИ СПОРТИСТ 95:75 (16:22; 26:34; 15:20; 18:19)

Лукойл Академик: Хийт, Василев, Колев, Масамба, Аврамов, Маринов, Банев, Стойков, Уоткинс, Веселинов, Попович, Харитопулос

Рилски спортист: Смит, Герин Миркович, Гуджино, Ваклинов, Иванов, Георгиев, Бинев, Захариев, Калояро, Киров, Дюпри

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти