Мерцедес са твърдо стъпили на земята

Според моторспорт директора на Мерцедес Тото Волф, отборът се нуждае от още много работа въпреки стабилното начало на сезона. В Гран при на Малайзия Хамилтън и Розберг финишираха трети и четвърти. W04 показа добра скорост в състезателно и квалификационно темпо, но все още изостава от лидерите Ред Бул. Волф е предпазлив в изказванията си относно целите на обора, но заявява, че Мерцедес вече са целят по-високо от плануваното преди сезона.

"Очакванията ни са високи, но не трябва да се главозамайваме. Точно на такъв резултат се надявахме и там трябва да бъдем. За да бъдеш сред топ отборите и да спечелиш шампионата, трябва здраво да се стегнеш. Радвам се, че във второ поредно състезание затвърждаваме позицията си. Това е защото продължаваме да работим, да развиваме колата и да гледаме напред. Състезанието вече е зад гърба ни", обяснява Волф.

Шефът на отбора Рос Браун също е доволен от представянето на Мерцедес и признава, че очакванията му са били малко по-ниски. "Сезонът започна добре за нас, може би по-добре, отколкото очаквахме. Напълно наясно сме, че все още имаме празнини за запълнване и трябва да продължаваме да разработваме и да се развиваме със същото темпо. През последните седмици се правят много неща във фабриката и нямам търпение да видя как това ще си проличи на пистата".

През 2012 единствената победа за отбора беше в Гран при на Китай, където Нико Розберг донесе 25 точки на екипа. "Една година след победата на Нико много хора ще питат дали отборът ни може да я повтори и през 2013. Но вчерашните голове не печелят днешните мачове, така че ще видим. Тази година започваме от нула и ще работим, за да може колата да пасне на пистата", допълва Волф.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти