Ще има ли Гран при на Лондон? (Видео)

За Гран при из улиците на Лондон се заговори преди две години. Тогава всичко звучеше твърде амбициозно и граничещо с невъзможното. Тази седмица обаче, нещата изглеждат по-реални. Правителството на Великобритания е приело нов закон, който дава възможност улиците да се превърнат в трасе. Организацията на подобно събитие изобщо не е лесна задача, защото местните власти трябва да се съгласят да затворят улици и да се помисли за ограниченията за скорост и сигурност.

През 2012 година Бърни Екълстоун отвори темата ГП на Лондон и се обсъди откъде би могла да минава пистата. Оттогава въпросът само се дискутира и среща съпротива от разни групи за защита на околната среда, местни хора и търговци, които се притесняват от шума и хаоса, който би предизвикало подобно събитие в центъра на града. От друга страна би привлякло много туристи и би се отразило положително на икономиката.

Британския пилот Дженсън Бътън сподели: "Когато видях за първи път плана на Santander за Гран при Лондон, ми се стори амбициозен, но страхотен. Идеята състезанието да минава по столичните улици е мечта и промените тази седмица я приближават с една крачка до реалността. Може да стане уникално Гран при - улиците са естествено широки и дълги, скоростта на правите ще е висока и може да се получи чудесен микс от завои при това на фона на прочути паметници.  Бих се радвал да видя този проект осъществен".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти