Шест дни до края на конкурса “Спортни таланти” на “Еврофутбол”

Остават 6 дни до края на конкурса по програма “Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Документи се приемат до края на деня в понеделник 03.01.2014 г. Кандидатите трябва да изпратят попълнен формуляр, снимка и две препоръки. Образците на формуляра и препоръките могат да бъдат изтеглени от сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” - www.wcif-bg.org, която е партньор на „Еврофутбол” по програмата. Препоръчително е преди да попълнят документите си младежите да се запознаят с Указанията за кандидатстване, които могат да намерят на сайта на Фондацията.

Максималната сума, за която всеки спортист може да кандидатства е 5 000 лева. Сред изискванията на конкурса е желаещите да са осигурили поне 20% от сумата, като съфинансиране, но не повече от 50%. Атлетите трябва да са на възраст между 16 и 25 години. Те могат да кандидатстват за финансиране на участия в състезания, за тренировки, осигуряване на екипировка и т. н. За успешното им представяне в конкурса е важно не само добре да опишат своите досегашни постижения, но и да са много конкретни в онова, което искат да постигнат в рамките на програмата и в представянето на своите цели като спортисти. Изисква се и лично да са попълнили формуляра си, което за организаторите е залог за желанието им не само да участват в програмата, но и да се развиват професионално в избрания от тях спорт. Необходимо е и добре да са обосновали бюджета си и да са проверили дали разходите им са допустими, реалистични.

Оценката на кандидатите се извършва на два етапа. Първият е оценка за съответствие с изискванията на конкурса, а вторият е качествената оценка, която се извършва от Групата на съветниците. В нея влизат успешни състезатели и треньори, популярни имена в спорта, както и представители на медийните партньори на програмата. Критериите, по които ще оценяват те са:

- Съответствие на кандидатурата с целите на програма „Спортни таланти”;

- Яснота и взаимовръзка между целите, дейностите и очакваните резултати по проекта;

- Капацитет на кандидата на база на досегашния му опит;

- Ясно поставени цели за лично развитие в областта на спорта, за който се кандидатства;

- Ясно поставени цели за конкретни постижения чрез състезанията, лагерите и т. н., за които се кандидатства;

- Качество на представяне на предложението.

Одобрените ще станат ясни в края на февруари, когато на официална церемония ще бъдат връчени чековете със съответните суми.

В разпределението на осигурените от „Еврофутбол“ средства по програмата – 65 000 лева, могат да се включат и спортисти с увреждания, за които и тази година има специална квота.

За популяризирането на програмата своят принос дават спортни училища, федерации и клубове от цялата страна, както и медийните партньори на проекта „Спортни таланти”: Дарик радио, БНР, ТВ7, Канал 3, „Стандарт“, „Дума“, „Марица”, „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и БГНЕС и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info и www.chuime.bg.  Трите издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 16 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти