Уебър се обвинява за загубен полпозишън

След квалификацията за Гран при на САЩ Марк Уебър призна, че съжалява за изгубения полпозишън. Първата позиция отиде при съотборника му в Ред Бул Себастиан Фетел.

Уебър водеше почти до края на квалификацията, но в последната секунда Фетел подобри времето му с .103 секунди. Уебър изгуби малко време в последния сектор, което му костваше и полпозишъна.

"Понякога си доволен, когато даваш най-доброто от себе си и си там, на първия ред, но полпозишъна ми мина между пръстите. Браво на Себ, той сглоби и трите сектора, аз не успях във втория. Не си доволен от себе си, когато направиш подобно нещо, работата ти не е да постъпваш така", заяви Марк.

Разказвайки за квалификационната си обиколка австралиецът подчерта, че грешка в завой номер 19 и 20 във финалната обиколка е била причината за второто му място.

"Не мислех, че съм се справил достатъчно добре, имах нужда от по-добро време. Първата част от обиколката беше много добра, бях доволен, но не ми се получи при 19 и 20. Ако просто бях повторил това, което направих първоначално в Q3, щеше да е достатъчно, но вместо това се опитах да изцедя още малко. В тези условия е лесно да подхлъзнеш колата", допълни Уебър.

Снимка: Getty

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти