Катя Дафовска: Краси Анев ще участва в щафетите

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев ще участва в щафетите от Световната купа, увери председателят на федерацията Екатерина Дафовска. Преди няколко дни в медиите плъзна информация, че самоковлията ще се пуска само в индивидуалните дисциплини.

"Не знам откъде тръгна този слух, защото никой от нас не е давал подобно изявление - обясни Дафовска. - Според неговата програма той ще стартира на всички щафети с изключение на тази в Оберхорф. Няма смисъл да се всява напрежение. За първата смесена щафета няма да кара Владимир Илиев, но това също е според неговата програма."

След отказването на Мирослав Кенанов и Михаил Клечеров мъжкият тим ще бъде допълнен от млади таланти. България има право на трима участници в индивидуалните стартове. Това са Краси Анев, Владимир Илиев и Иван Златев. Четвъртият човек за щафетата ще бъде избиран измежду Димитър Парталов, Димитър Герджиков и Антон Синапов.

Екатерина Дафовска

При дамите ще ни представят Десислава Стоянова, Емилия Йорданова и Стефани Попова.

"Очаквам по-силно представяне в сравнение с миналия сезон, защото част от звездите се отказаха след олимпиадата - прогнозира олимпийската шампионка от Нагано Екатерина Дафовска. - Не бях много щастлива от представянето ни в Сочи. Сега се надявам състезателите да се борят за България, а не с мен или срещу мен. Трябва да проумеят, че сме един отбор. Хубавата новина за Владо и Краси е, че ще могат да участват на европейско първенство, защото отпадна възрастовото ограничение до 26 г., което вече ги хващаше."

"България Днес"

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти