Интервюто със Стърлинг: Бало е точният човек след Луис

Бързо изгряващата звезда на Ливърпул и Англия Рахим Стърлинг все повече попада под светлината на прожекторите и все повече се чувства уютно в тази си роля. В интервю за списание “Four Four Two” тийнейджърът говори за болката от напускането на Луис Суарес в посока Барселона, за точното лекарство в лицето на Супер Марио Балотели, за очакванията си за новия сезон и за спортната психиатрия...

-         Колко сте развълнуван от трансфера на Марио Балотели?

-         Той е огромен играч. Мениджърът ни (б.р. – Брендън Роджърс) успя да го доведе тук и времената за Ливърпул са вълнуващи. Това е стъпка напред за нас след загубата на Луис Суарес преди началото на сезона. Балотели дойде, за да опита да запълни оставената от Луис празнина и според мен има нужните качества да успее в мисията. Очаквам с нетърпение бъдещата ни работа с него и мисля, че може да е значим играч за клуба.

-         Какво може той да донесе на отбора?

-         Голове. Разбира се, ние изгубихме един голям голмайстор в лицето на Луис, затова ще ни е нужен заместник. Марио също така ще допринесе с физическо присъствие на терена, особено в най-предна линия, като част от нашата атака.

-         Каква полза ще има лично за Вас по Ваше мнение от присъствието на Балотели в отбора?

-         Аз ще си играя моята нормална игра, няма да променям нещо особено много. Естествено, ще се опитам да осъществя взаимовръзка с него на терена.

-         Как намирате състава на Ливърпул за новия сезон след така активното лято на пазара?

-         Взехме куп нови футболисти и усещам, че притежаваме много повече дълбочина на състава този сезон. Балотели е поредното великолепно попълнение към колектива ни и се надявам да ни донесе повече голове. Мениджърът има много повече варианти в атака този сезон, тъй че ще има повече конкуренция за местата сред титулярите във всяка нова седмица.

-         Другите играчи споделят ли Вашето вълнение от покупката на Балотели?

-         Научихме новината за идването му преди мача с Манчестър Сити, когато обаче всеки от нас бе напълно съсредоточен върху предстоящото изпитание. Всички знаехме, че той пристига. Това е вълнуващо време за клуба с добавката на още един нападател от световна класа.

-         Говорите ли със спортния психиатър – доктор Стийв Питърс, за да си помагате в подготовката за мачовете?

-         Да, постоянно говоря с него. Той дойде преди мача със Саутхамптън и си поговорихме в съблекалнята преди това. Винаги пита: “Добре ли се намираш душевно?”. Ако имам възможност да говоря с него, винаги я използвам, и той ми помага да вляза в правилната настройка за мача. Помощта му е огромна. Винаги е на линия, когато имаш нужда от него – ако усещаш, че ти трябва каквато и да било помощ или че имаш нужда да подобриш нещо, можеш да си поговориш с него и той ще ти помогне да намериш пътя. Помага ти да се подготвиш психически за мачове и тренировки. В крайна сметка обаче си зависи от теб да се съобразиш със съвета му и да го приложиш на практика. Доктор Стийв Питърс е попълнение от огромно значение за клуба.

-         Какви са целите на Ливърпул за този сезон?

-         Определено трябва да се целим в предизвикателство към титлата към края на сезона. Да, изгубихме от Сити, но трябва да продължим здраво да се трудим, да се развиваме и да опитваме да печелим мачове по подобие на миналия сезон. Някои от играчите – например аз самият, Филипе Коутиньо и Джордан Хендерсън, трябва да се отчетат с повече голове. Ако успеем да го сторим, ще бъдем замесени в битката за върха към края на първенството.

-         А какви са Вашите лични цели за новия сезон?

-         Да играя редовно като титуляр и да осъществя своите индивидуални амбиции, които са вкарването на повече голове и създаването на повече голове положения за моите съотборници. Ще сторя всичко по силите си, за да успея да ги изпълня.

Бен Уелч, “Four Four Two”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти