Рангел Кривов стана треньор на младежите на Люксембург

Българският специалист Рангел Кривов, който тази пролет изведе националките на Люксембург до европейската титла за девойки до 19 години в Дивизията на малките държави, бе назначен като старши-треньор на националния отбор на Великото херцогство за младежи до 20 години, както и за помощник-треньор на мъжкия национален отбор, в който ще асистира на новия наставник Дитер Шол.  Самият Шол досега бе помощник на оттеглилия се германец Буркхард Диш при мъжете, като занапред ще помага и на Кривов при младежите.

Непосредствените очаквания към тандема Кривов - Шол се отнасят най-вече към мъжкия национален отбор, на който предстои да бъде домакин на финалите на Европейското първенство в Дивизията на малките държави през 2015 година.

“От люксембургската федерация останаха много доволни от европейската титла, която спечелихме с девойките тази година, и сега очакват от нас да постигнем същия успех и с мъжкия национален отбор“, сподели Рангел Кривов с BGvolleyball.com.

На Лъвовете, какъвто е прякорът и на люксембургските национали подобно на българските им колеги, предстои и още едно изключително важно състезание през 2015 година - Игрите на малките държави в Европа, които ще се проведат от 1 до 6 юни в исландската столица Рейкявик.

Рангел Кривов ще съвместява работата си като национален треньор и с тази на наставник на мъжкия клубен тим на Лоренцвайлер (Лоренцвайлер), с който се зае през зимата и достигна до финал за Купата на Люксембург.

 

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти