Макларън не бързат да назовават пилоти за сезон 2015

Макларън не бързат да обявяват кои ще са пилотите им за сезон 2015 и в момента преценяват "всяка възможна стратегия за бъдещото", обяви състезателният им директор Ерик Булие. От следващата година тимът от Уокинг ще възобнови партньорството си с Хонда, което преди им носеше успехи: четири титли при пилотите и конструкторите, и 44 победи в състезания от 1988 до 1992 година. Това прави екипа и доста желана дестинация за много пилоти от следващия сезон нататък.

Настоящите им състезатели - Кевин Магнусен и Дженсън, са доста различни. Единият е новобранец и се присъедини към отбора едва в началото на годината, докато другият е ветеран и познава добре както Макларън, така и Хонда. Магнусен показа, че има потенциал още в първото си Гран при, когато се качи на подиума, а Дженсън Бътън е световен шампион с многогодишен опит, но договорът му изтича в края на 2014.

Запитан дали Макларън планират да задържат Дженсън Бътън поне за началото на партньорството си с японския производител на двигатели, Булие обясни: "Това не е въпрос, на който мога да отговоря с да или не. Ние имаме късмета да разполагаме с двама пилоти, които искат да останат с нас в бъдеще. Договорите ни са такива, че имаме варианти, така че не бързаме да взимаме решения. В момента изчисляваме и преценяваме всички възможни стратегии".

Колкото до другия им пилот, младият датчанин Магнусен, който тепърва започва кариерата си във Формула 1 и има какво още да учи, Булие допълни: "Все още го наблюдавам внимателно. Дори след Австрия отидох да говоря с него, защото трябва да има баланс между свободата, която им даваме като пилоти, и усещането за сигурност, което трябва да имат, за да се развият правилно".

След напускането на Люис Хамилтън - другият пилот, когото Макларън развиха от самото начало, дойде Серхио Перес. Двамата с Бътън като че ли не се разбираха достатъчно добре и мексиканецът си тръгна след края на 2013. Сега на негово място е шампионът от Формула Рено 3.5 (Магнусен), когото тепърва ще гледаме.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти