Кембой се замеси в скандал, привикват го в съда

Световният и двукратен олимпийски шампион в бягането на 3000 метра стипълчейз Езекиел Кембой ще бъде съден за небрежност към своето дете.  

Атлетът трябва да се яви пред Детския съд в Елдорет на 30 май за изслушване по случая с бившата му приятелка Тери Сауе. Тя твърди, че двамата са имали дългогодишна връзка и 2-годишен син, който Кембой пренебрегва.  

В събота Кембой и бившата му приятелка са сътворили истиски скандал в Найроби, след като “той ме принуди да правя секс с него”.  

“Кембой пренебрегваше детето дълго време. Никога не го е подкрепял за нищо. В събота се опита да ме принуди да правя секс с него, но аз отказах. Ние се карахме около 45 минути, но охраната възстанови реда. Не могада правя секс с него”, сподели Сауе в телефонно интервю за Word Is.  

Тери сподели също така, че в хотела са имали дълъг разговор. Кембой е казал, че ще се грижи за детето, ще й купи къща и кола, но при едно условие – да му роди още едно бебе. Тя твърди, че е отказала и това е довело до скандала.  

Касовата бележка потвърждава, че Кембой е резервирал стая за двама в хотел, но атлетът отрича подобна информация.  

“Не познавам жена с такова име. Отидох направо в Елдорет след пристигането си от Диамантената лига в Доха. Инструктирал съм адвоката си да се заеме със случая. Това са само антижени, които искат да опетнят името ми”, каза Кембой.  

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти