Кака изригна в своя мач № 300 за Милан (видео+галерия)

Възходът на Милан в последната седмица продължи с пълна сила тази вечер най-вече благодарение на звездите си Кака и Марио Балотели. "Росонерите" надвиха с 3:0 Киево и записаха втора поредна победа в домакинството си от 31-ия кръг в Серия "А", а двамата най-добри играчи на тима отбелязаха попаденията.

Голмайстор номер едно през този сезон на “червено-черните” откри още в 4-ата минута с неговия 13-и гол в калчото и общо 17-и във всички турнири. Капитанът на Милан Кака пък си направи най-добрия възможен подарък в своя юбилеен мач номер 300 за клуба.

Той удвои в 27-ата минута, а в 54-ата минута оформи крайното 3:0 с красиво попадение. Така вече има 104 гола за “червено-черните” - девет от тях през тази кампания след завръщането си от Реал (Мадрид).

Домакините на "Сан Сиро" демонстрираха доста приятен и атакуващ футбол, след като взеха четири точки от гостуванията на Лацио и Фиорентина последните седем дни. Играчите на Кларънс Зеедорф започнаха срещата много активно и още в четвъртата минута Марио Балотели вдигна на крака трибуните. Адил Рами центрира от дясно и голаджията от близо засече топката във вратата за 1:0 с неговия 29-и гол за клуба. Няколко минути по-късно пък Адел Таарабт отправи далечен изстрел спасен от вратаря.

Киево обаче успя да се съвземе от шока и на няколко пъти погледна към вратата на "росонерите". В 15-ата минута Симоне Бентевольо затрудни Кристиан Абиати, който все пак спаси. В 19-ата минута пък Дженаро Сардо засече с глава центриране в наказателното поле, но прати топката покрай вратата. Малко по-късно и Алберто Палоски имаше шанс да стреля от дистанция, но без успех.

Милан обаче нанесе нов удар на съперника в 27-ата минута, когато Кейсуке Хонда даде прекрасен прехвърлящ пас за Кака, който овладя във вратарското поле и от близо реализира за 2:0. Това бе неговия първи гол от 6-и януари в калчото, когато отбеляза два гола (б.а. негови 100 и 101) срещу Аталанта при победата с 3:0.

Десет минути по-късно пък Хонда пропусна невероятна възможност да реши всичко в мача. Изведен сам срещу вратаря японецът прати топката над вратата от чиста позиция.

Още в началото на второто полувреме обаче Милан окончателно подпечата победата си. В 54-ата минута след центриране от фаул на Кака Хонда с глава стреля от близо, но вратарят някак спаси. При последвалото разиграване кълбото стигна до Кака, който с прекрасен диагонален удар не остави шансове на Микаел Агаци и доведе нещата до 3:0. Това бе 12-ия път с два гола в един мач за "росонерите" на "Златната топка"  за 2007 година.

Киево можеше да върне поне малко интригата в 61-ата минута. Тогава играчите в жълто опитаха изненадващо центриране по земя от корнер, което се запъти към близката греда, но Абиати внимаваше и не позволи тя да влезе във вратата му.

Кака напусна под аплодисментите на тифозите, като отстъпи мястото на Робиньо, но до четвърти гол не се стигна, въпреки няколко добри атаки.

 Грешка на Кристиан Дзакардо в последната минута доведе до дузпа за Киево, но Сирил Теро стреля силно в горната греда.

Милан се изкачи на девето място с 42 точки след 11-ия  си успех. 18-ата загуба пък остави Киево на 16-то място с 27 точки, като е само на три от зоната на изпадащите. 

Следващият кръг "росонерите" гостуват на Дженоа, а Киево излиза в градското дерби срещу Верона.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти