Розберг най-бърз преди квалификацията за Гран при на Испания

Нико Розберг даде най-добро време в последната тренировка за Гран при на Испания и направи силна заявка за квалификацията. Неговият съотборник Люис Хамилтън остана трети в класирането от сесията след като се завъртя при трети завой на пистата "Каталуния". Времето на Нико беше 1:26.031 минути с медиум гумите на Пирели - с 0.156 секунди по-добро от това на втория, Себастиан Фетел.

От началото на сезона досега Розберг не е побеждавал Хамилтън нито в квалификация, нито в състезание, но този уикенд като че ли везните клонят към него, защото дори с твърдите гуми, водеше в класирането в началото на сесията. След това Нико запази доброто си темпо, докато Люис направи само една инсталационна обиколка и след това излезе от очертанията на пистата и се удари в предпазната стена, но успя да се върне на трасето.

Четвърти се подреди Валтери Ботас с Уилямс, следван от другия пилот на Ферари Кими Райконен. Даниел Рикардо с Ред Бул се възстанови от вчерашните проблеми с двигателя и направи 19 обиколки, финиширайки шести. Топ 10 затвориха Фелипе Маса. Макс Верстапен, Даниил Квят и Карлос Сайнц младши.

 

Квят пропусна първите 40 минути от сесията, защото Ред Бул трябваше да отстранят теч на вода от болида му. След това руснакът направи седем обиколки и така завърши девети.

Дженсън Бътън беше по-бързият пилот на Макларън. Британецът даде 11-о време и се подреди пред Нико Хюлкенберг с Форс Индия. Фернандо Алонсо остана 14-и със същия брой обиколки, колкото и Бътън - общо 17.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА ИСПАНИЯ ОТ:

Петък (08 май)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30часа - Втора свободна тренировка

Събота (09 май)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (10 май)

15:00 часа - Състезание

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти