Крон Грейси с успешен дебют в ММА

Синът на легендарния боец, вдъхновил огромен брой хора да започнат да тренират Бразилско Джу Джицу – Хиксън Грейси, се би за пръв път по правилата на смесените бойни изкуства на 23.12.2014 година в японската федерация – Real Fighting Championship в Токио, Япония. Така, на този етап изглежда, че младият Крон ще следва стъпките на известния си баща и в ММА боевете.

След месеци тежки тренировки с неговите приятели – братята Ник и Нейт Диаз, както и спаринг партньора им Гилбърт Мелендез, виртуозът по Бразилско Джу Джицу стъпи в клетката, за да тества своите способности и в този боен спорт. Опонент на многократния Джу Джицу и граплинг шампион бе Хюнг Соо-Ким, който също дебютира в този евент.

Крон спечели мача за 65 секунди, след като на пук на всички скептици дръпна гард и заключи ръката на японеца буквално секунди по-късно.

Ето и видео от самия мач :

Уменията на земя на Крон никога не са били под съмнение и със сигурност няма никога да бъдат поставени под такова. Той със сигурност приема тренировките повече от сериозно, но от самия двубой става ясно, че синът на Хиксън не е тренирал усилено страйкинг техниката си в стойка. Ясно се вижда използването на водещия крак по-скоро за преценяване и поддържане на дистанция, предпазване и маскиране на неочакван опит за тейкдаун, което в крайна сметка не се случи в този мач. Грейси вярват, че тяхната бойна система сама по себе си е напълно достатъчна за самозащита срещу нападател, но дали това ще е достатъчно и срещу обучени бойци…отговора ще разберем в началото на тази година, когато вероятно ще е следващият ММА мач на Крон.

„Вече вървят преговори за нов мач. Целта ми е да той да се случи в началото на 2015 година. Ще видим…“ каза самият той. „Доволен съм от дебюта си. Вече достатъчно време бях тренирал ММА и се чувствах добре подготвен. Това ме караше да не усещам до такава степен голямото напрежение. Всичко, което трябваше да направя в боя, вече го бях правил преди по време на тренировки. В деня на схватката въпросът беше как точно ще се случи. Всичко се получи добре.“ каза 26-годишният черен колан по Бразилско Джу Джицу, който се завръща към усърдна работа в залата възможно най-скоро.

Определено ще бъде интересно да видим как ще се развие MMA кариерата на Крон и дали ще успее да се адаптира и развие в това ново за него поприще. Неговото потекло, постижения и потенциал са солидно доказателство за възможностите му, но в необятния свят на смесените бойни изкуства това понякога не означава нищо.

В същата файт карта се състезава и Роберто „Сатоши“ Суза, който скоро имаше изключително динамична граплинг среща в Метаморис 5 срещу по-тежкия от него, бивш претендент за титлата в полу-средната категория на UFC – Джейк Шийлдс.

Roberto Satoshi vs Jake Shields Metamoris 5...

by mma4all

Този път Суза се изправи срещу Доу Джае Йеонг и отмъкна победата чрез задушаване на опонента си. Братът на „Сатоши“ – Маркус Суза, победи Кента Такаги в същата вечер, а дългогодишният ветеран в ММА боевете и бивш състезател в листите на UFC и PRIDE – Дайджу Такаса загуби чрез нокаут в първия рунд от Карлос Тойота.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти