Дунав 8806 смаза Берое на старта при дамите

Отборът на Дунав 8806 (Русе) даде заявка, че отново ще бъде един от основните претенденти за титлата при дамите през сезон 2015/16 в Националната Баскетболна Лига, след като днес момичетата на Георги Божков записаха категорична победа с 86:58 над гостуващия Берое (Стара Загора) в друбой от I кръг.

Дженифър Брандън се отличи с „дабъл-дабъл” – 20 точки и 17 борби, Биляна Степанович също записа двойни показатели – 13 точки и 13 борби, а Радостина Ст. Димитрова вкара 14 точки и овладя 6 борби за русенки.

Дияна Станчич вкара 16 точки за старозагорки, а Ивелина Вранчева завърши с 11 точки.

Баскетболистките на Дунав си подсигуриха победата още след първото полувреме, след като от първия съдийски сигнал започнаха да трупат преднина и не оставиха никакъв шанс на съперничките си. След първите десет минути русенки бяха напред с 27:16, а през втората четвърт наказателната акция на домакините продължи и почиката дойде при разлика от 22 точки – 51:29.

През второто полувреме момичетата на Георги Божков намалиха оборотите, като трябва да се отбележи, че шанс за изява получиха и голяма част от резервите на домакините. Въпреки това, Берое не успя да намери правилния път към обрата и последния съдийски сигнал прозвуча при 86:58 в полза на Дунав 8806.

СТАТИСТИКА ОТ ДУНАВ 8806 - БЕРОЕ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти