Андрей Жеков се оперира в Германия след края на европейското

Андрей Жеков по всяка вероятност ще претърпи операция на глезена още следващата седмица. Най-опитният ни състезател на поста разпределител има сериозен проблем, който не може да бъде решен без хирургическа интервенция. От ставата на 35-годишния волейболист трябва да бъде отстранено образувание, което притиска ахилеса и води до възпаление в ставата.

Жеков бе на преглед при световноизвестния травматолог проф. Дюпон в Париж, който признал, че за първи път вижда подобен случай.

В крайна сметка софиянецът, който има три бронзови медала с националния, се е доверил на Иван Василев. Българският специалист е уредил преглед и операция в Мюнхен, където според него има най-добрата апаратура. Точното време за въстановяване ще стане ясно след интервенцията. По всяка вероятност обаче Андрей няма да може да вземе участие на европейската олимпийска квалификация в Германия. Състезанието, което на практика си е нов минишампионат на Стария континент, ще се проведе между 5 и 10 януари в Берлин.

Жеков има болки в този глезен още от сезона с клубния си отбор “Томис” (Рум). По време на мачовете от Световната лига той получаваше блокажи в ставата и се налагаше физиотерапевтът Петър Атанасов да го намества.

Положението се усложни по време на подготвителния лагер на високопланинската база “Белмекен”.

Жеков записа няколко минути по време на мача с Чехия, но не е ясно дали ще участва в полуфинала срещу Франция. Заради състоянието на разпределителя старши треньорът Пламен Константинов включи в състава от 14 състезатели още един играч на този пост - Любомир Агонцев. Плеймейкърът на “Монтана” се включи много добре в драматичния мач с Холандия, който спечелихме с 3:2.

Междувременно Жеков е получил предложение от “Томис” и за новия сезон, но заради травмата ще трябва да го отклони. За водения от Мартин Стоев тим ще играят четирима българи.

"24 часа"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти