Магнусен напуска Макларън

Макларън са решили да не подновяват договора на резервния си пилот Кевин Магнусен след края на сезон 2015, обявиха от Аутоспорт. След като прекара две години в тима от Уокинг - една като състезателен и една като резервен пилот, сега младият датчанин остава без място за следващата във Формула 1, а ролята му ще бъде поета от Щофел Вандоорн.

Според слуховете Магнусен е един от кандидатите за мястото на Ромен Грожан в Лотус наред с Жан-Ерик Верн и Джолиън Палмър. Има възможност и да преговаря с Менър, конкурирайки се със сегашните пилоти Уил Стивънс и Александър Роси, и резервния пилот на Мерцедес Паскал Веерлайн.

Пред медиите Дженсън Бътън похвали бившия си съотборник и дори го препоръча: "Онзи Кевин, който срещнах в началото на 2014, няма нищо общо с този, който завърши сезона. Той научи толкова много за 12-те месеца, които прекарахме заедно, даваше всичко от себе си, постоянно разширяваше границите на възможностите си и понякога дори ме буташе към моите.  Не знам дали има шанс да си намери състезателно място в някои Ф1 отбор в момента, защото вакантните не са много, но той е най-добрият свободен пилот на пазара в момента и го препоръчвам на всички тимове, защото е достатъчно добър не само да се състезава във Формула 1, а и да развие някой отбор".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти