Културно саморазорен със сетнат чифт аса

Топ чифтовете са сред най-чаканата стока в покера. Понякога може да ги чакаш по цяла нощ. Толкова си търпелив/а в хвърлянето на скапаните ръце, че когато най-накрая пипнеш двете аса, смяташ за справедливо да прибереш голям пот.

Подсъзнателната логика – без значение дали го осъзнаваш или не – често ни кара да сме прекалено агресивни в ситуации, в които трябва да подхождаме с внимание.

Днешната ръка е ярък пример за това как могат да те отнесат дори когато имаш топ чифт.

Първо виж видеото. След него е анализът на ръката.

 

Нещо заслужаващо да го спомена, което засегнах в началото на видеото, но пропуснах да коментирам в детайли по-натам, е, че Майки има супер стегнат имидж и и в ръката е срещу солиден про играч.

Тези два фактора правят доста по-малко вероятно опонентът на Майки да подхожда към него лекомислено и много по-вероятно Майки да има супер ръка. С други думи, този контекст дава дори повече основание за пас по-рано в ръката.

С това наум и като зная, че големите чифтове може да са опасни, направих кратък списък, който да следваш при взимане на решения с тях. Ето няколко въпроса, които да си задаваш когато решаваш дали искаш или не искаш да се забъркваш в голяма ръка:

Каква е вероятността опонентът ми да има по-лоша ръка? Дали ще ми плати с такава ръка? (С други думи, заради моя имидж, играта ни до момента и моето отиграване, дали той ще помисли, че съм слаб?) Искам ли да предизвикам рейз, като залагам? Може ли ръката ми да издържи при последваща атака (рейз сега или по-нататък)? Важно ли е да защитя ръката си сега, като заложа?

Ако си отговаряш с "да" на повечето от тези въпроси, значи моментът е подходящ да заложиш с твоя голям чифт. В противен случай, пасувай за контрол на пота и за да позволиш на твоя опонент да направи потенциален блъф с по-слаба ръка.

Запомни – като смесваш силни ръце с твоя check обхват ставаш по-силен и по-трудно предвидим опонент.

Имаш ли проблем с творческата страна на нещата? Какви настройки правиш, за да противостоиш на тактиките на твоите опоненти? Очаквам да споделиш в коментарите отдолу.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти