Митко Ценов: Искам да си върна европейската титла за 23-годишни

Митко Ценов записа две победи на Европейското отборно първенство по лека атлетика от ІІ лига в Стара Загора и помогна на българския тим да се изкачи в по-горната І лига за следващото издание през 2017 г. Възпитаникът на Йоло Николов обяви, че основната му цел тази година е да спечели европейската титла на 3000 м стипълчейз за младежи до 23 години.

“Най-главният ми старт е Европейското първенство за 23-годишни в Талин след по-малко от месец. Искам да си върна титлата, която ми отнеха предишния път. Ще бягам само по втори коридор”, каза Ценов след втората си победа в Стара Загора.

Преди две години в Тампере той пресече първи финалната линия на Европейското пъревнство за младежи до 23 години, но след това беше дисквилифициран заради излизане извън пистата.

“На Световното първенство в Пекин основната ми цел е влизане във финал”, допълни Ценов.   

Той призна също така, че публиката в Стара Загора е била с основна заслуга за вчерашната му победа на 1500 метра: “Ако вчера публиката не викаше така тук, едва ли щях да се напъна толкова в последните 10 метра на 1500 м. Тази победа беше за публиката.”

За финал Ценов каза, че най-вероятно следващият му старт ще е на Диамантената лига в Париж на 4 юли.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Стара Загора

Снимка: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, пратеник на Sportal.bg в Стара Загора

ФОТОГАЛЕРИЯ от втория ден на Европейското отборно първенство ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на Европейското отборно първенство ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването на Европейското отборно първенство!!!

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти