Стоев: Левски няма отбор за Европа, но това не оправдава загубата на "Лазур"

Наставникът на Левски Стойчо Стоев заяви, че "сините" нямат отбор за евротурнирите, въпреки това не е оправдание за поражението във финала за Купата на България от Черно море на "Лазур". Специалистът сподели, че именно сега е разбрал каква мощна подкрепа могат да дадат феновете и добави, че на незрялостта от тактическа гледна точна донякъде е коствала успеха. Стоев обясни още, че не желае да е посредствен и се стреми към успехи.

„Донякъде наистина злото е за добро. Аз имам най-реална представа за това до къде можехме да стигнем в Лига Европа. Ние реално нямахме отбор за Европа, но това пак не оправдава онова, което се случи“.

„Когато се тръгне на компромиси от съдията, в един момент това рефлектира върху неговото съдийство. Говоря за това, че имаше ситуация, в която можеше да изгони Стойчев, след това имаше червен картон за играч на Черно море и след това дузпата, която той нямаше да свири, защото знаеше, че ще има нападки към него“, започна Стоев в ефира на БНТ.

„Смяната трябваше да бъде сменен Валери Домовчийски, но в един момент се контузи Аниете, дадоха ми знак от вътре, че трябва да бъде заменен и трябваше да решавам какво да правя. Реакцията на един треньор е в рамките на няколко секунди. Тези, които коментират, могат да премислят. Аз приемам всичко нормално, в цял свят е така. Аз се опитвам да си правя самоанализ. Не искам да се разпростирам. За мен грешките ни бяха в края, когато бързахме, вместо да успокоим темпото. Затова казах, че сме зелени, а думите ми бяха разбрани неправилно. Просто аз не конкретизирах двата си мача срещу Локо Пд и ЦСКА, затова твърдях, че Левски няма да изпадне от първата шестица, но тогава аз бях заложник на времето“.

„Ако ви кажа, че ми е лесно да се абстрахирам от трудностите и да работя, не е лесно. Аз знам, че ако не се фокусирам върху преките си задължения, а отдавам значение на някакви медийни писания и прочие, в един момент моята работа няма да е същата. Това ще ми пречи на основните ми задължения. Затова се стремя да не обръщам внимание и да се изпълнявам задълженията. Аз не искам да съм посредствен. Искам да постигам успехи. За себе си знам и съм решил, че ако безверието ме обземе, това ще е краят на моята кариера“, добави наставникът на Левски.

„Лудогорец и Левски са два различни полюса. Лудогорец е система на работа, организация, финанси. Левски е традиция, история и наистина голяма публика. Сега като треньор на този отбор разбрах каква подкрепа може да е публиката. Наистина тя е душата на отбора. Надявам се да продължават в този дух. Тези хора наистина обичат със сърцето си отбора и се надявам във времето любимият им клуб да им носи повече радост“.

„Искрено пожелавам на Петев да се справи успешно в националния. Знам колко сложна е тази професия. Много трудна задача му предстои. Той със сигурност оценява. Всеки един добър резултат ще е позитивизъм и за него, и за българския футбол. Надявам се да успее да накара отбора да играе добре“, коментира още Стоев.

Той коментира ситуацията около ЦСКА. „За мен е неприемливо да няма ЦСКА в А група. Вечното дерби е неповторимо усещане. Мисля, че тази липса ще натежи. Специално на мен като треньор няма да ми е приятно. Мисля, че тези мачове си заслужават. Надявам се нещата да се развият добре за ЦСКА“, каза Стоев в ефира на БНТ.

Относно селекцията заяви: "Говорено е с тези футболисти, които искаме да останат и с тези, които са дали максимума от себе си. Дали Антонио Аниете ще остане? В края на краищата всеки си търси съдбата. Аниете е един футболист, който публиката го припозна като една част от тях и го прие доста добронамерено. Бях подкрепен от ръководството за радикални промени. Началото ще е трудно, може би още по-трудно от зимния период. Ще има редуциране на бюджет. Трудно ще е да изберем голямо качество от футболисти. Имам поглед върху български футболисти и върху чужди, дано ги привлечем, за да направим отбор. Истината е че трябва да се направи един стабилен отбор. Идеята е Левски да печели с увереност и самочувствие. Труден период ни чака. На този етап търся друг тип футболисти, може би по-добри футболисти", допълни Стоев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти