Кун Теменужков - момчето, което върви по стъпките на Меси (ВИДЕО)

Джошкун Теменужков Михайлов или просто Кун Теменужков, както е известен в Испания, е част от академията на Барселона от миналото лято. От 15 години живее в страната със семейството си и макар да е роден в София, не знае български.

 

"Доволен съм. Чувствам се много добре. Вече втора година съм в Барселона и се надявам да остана още дълго време. В интерес на истината ми отне известно време да заиграя в академията на клуба. Привлякоха ме при третия ми опит да влезна в нея", каза той специално за bTV.

От началото на сезона нападателят е отбелязал 26 попадения с юношеският тим на Барса до 16 години, а изборът му на любим футболист от състава на каталунците е като на истински гол майстор.

 

"Любимия ми играч ли ... Да видим ... Всъщност няма такъв. Харесва ми играта на Луис Суарес".

Голямата цел на Теменужков е

първият отбор на Барселона

- една наистина трудна задача. "Ще бъде трудно. Но това е една мечта, която се надявам да осъществя, като тази да играя за националния отбор на България. Ще бъде трудно, но много ще се радвам, ако се случи", оптимист е българинът. 

Въпреки, че живее в Испания, а баща му е турчин, Джошкун предпочита да представя своята родина - от където е майка му.

"Защото това е държавата, в която съм роден. Живял съм тук известно време като много малък. Имам усещане, че трябва да играя за България", сподели футболистът.

 

Теменужков вече отбеляза първия си гол за България. Той се разписа в приятелски мач срещу Грузия от международния турнир за юноши в Албена.

Още от БГ Футбол

Виж всички