Кун Теменужков - момчето, което върви по стъпките на Меси (ВИДЕО)

Кун Теменужков - момчето, което върви по стъпките на Меси (ВИДЕО)

Джошкун Теменужков Михайлов или просто Кун Теменужков, както е известен в Испания, е част от академията на Барселона от миналото лято. От 15 години живее в страната със семейството си и макар да е роден в София, не знае български.

България U16 - Грузия U16 1:1 (5:3) 

"Доволен съм. Чувствам се много добре. Вече втора година съм в Барселона и се надявам да остана още дълго време. В интерес на истината ми отне известно време да заиграя в академията на клуба. Привлякоха ме при третия ми опит да влезна в нея", каза той специално за bTV.

От началото на сезона нападателят е отбелязал 26 попадения с юношеският тим на Барса до 16 години, а изборът му на любим футболист от състава на каталунците е като на истински гол майстор.

България U16 - Грузия U16 1:1 (5:3) 

"Любимия ми играч ли ... Да видим ... Всъщност няма такъв. Харесва ми играта на Луис Суарес".

Голямата цел на Теменужков е

първият отбор на Барселона

- една наистина трудна задача.

"Ще бъде трудно. Но това е една мечта, която се надявам да осъществя, като тази да играя за националния отбор на България. Ще бъде трудно, но много ще се радвам, ако се случи", оптимист е българинът.
България U16 - Грузия U16 1:1 (5:3) 

Въпреки, че живее в Испания, а баща му е турчин, Джошкун предпочита да представя своята родина - от където е майка му.

"Защото това е държавата, в която съм роден. Живял съм тук известно време като много малък. Имам усещане, че трябва да играя за България", сподели футболистът.

България U16 - Грузия U16 1:1 (5:3) 

Теменужков вече отбеляза първия си гол за България. Той се разписа в приятелски мач срещу Грузия от международния турнир за юноши в Албена.

Още от БГ Футбол

Виж всички