Светльо Тодоров и Викторио Павлов ще водят юношеския национален отбор от набор 1998 година

Светльо Тодоров и Викторио Павлов ще водят юношеския национален отбор от набор 1998 година

Светослав Тодоров и Викторио Павлов ще водят съвместно юношеския национален отбор по футбол от набор 1998 година в контролите срещу Македония като гост на 12 и на 14 април.

В момента отборът няма старши треньор, а за последно наборът се събра за участие на Европейското първенство, на което България беше домакин през май миналата година. Тодоров в момента е наставник на националния отбор за родени след 1997 година, а Павлов води националите от набор 1999 година.

След двете проверки с Македония двамата ще напишат доклади, които ще бъдат разгледани от ИЗпълкома на БФС, след което ще бъде взето решение кой от тях да бъде назначен за старши треньор на юношите от набор 1998 година. Това съобщи за БТА Пламен Михов, директор "Детско-юношески футбол" към БФС.

Лагерът започва в неделя в София, а в понеделник футболистите пътуват за Македония. Михов днес посрещна на летище "София" Кун Теменужков от Академията на испанския гранд Барселона, както и Илия Груев-младши от школата на Вердер Бремен. Те ще се присъединят към националния отбор от набор 2000 година с треньор Александър Георгиев, който в понеделник стартира участието си в четиристранен приятелски турнир в Албена срещу Грузия (11 април), Хърватия (13 април) и Румъния (15 април).

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти