Българинът Кун е най-проспериращият в цялата школа на Барса

Българинът Кун е най-проспериращият в цялата школа на Барса

Българинът Джошкун Теменужков беше отличен като най-проспериращ футболист в цялата школа на Барселона за изминалия сезон. В свой анализ вестник Sport отделя специално внимание на нападателя, който играе за тима на 16-годишните - "Кадети А". Точно те пак спечелиха титлата в Каталуня, която е осма поредна за тях.

"Нападател, който се възползва добре от ситуациите. Работи много за отбора и неговото поле на действие се увеличи. От непостоянен нападател, с мачовете се превърна в нападател с по-голямо влияние върху играта. Погледнете показателите на българина: 31 гола в 29 мача", се казва в информацията за българина.

Логично Теменужков, наричан в Испания Кун, попада и в идеалния състав на школата за сезон 2015/16 г.По всичко личи, че сред подрастващите в "Ла Масия" се е появил нов Лионел Меси - Пабло Морено. Той играе за децата и само за завършващия шампионат има 70 гола и по тази причина е MVP за годината. Откритие на сезона е друг талант от детския тим - Алекс Рико, а "новобранец" на годината е Пабло Паес Гавирия-Гави.

Това са идеалните 11 на школата, а времето ще покаже кои от тях ще придобият световна известност:
Ален Мартинес, Гийем Хайме, Ерик Гарсия, Арнау Комас, Жуан Миранда, Симос, Аленя, Бернабе, Пабло Морено, Серхио Гомес, Теменужков

КАЛОЯН АНТОНОВ

Още от Футбол свят

Виж всички