Едно е сигурно - Световният рали шампионат няма да остане без гориво в близките години

От WRC обявиха, че са подписали с мега компанията за доставка на горива Panta Distribuzione. Италианците ще осигуряват висококачествено гориво за всичките 3 категории на шампионата. Така пилотите от WRC, WRC2 и WRC3 няма да закъсат за гориво в следващите години, защото споразумението е дългогодишно, а качеството е сигурно, защото марката не доставя гориво само в един шампионат - гигантът снабдява картинг състезания, такива на писта, ралита и още доста категории.

Изпълнителният директор на италианците Маурисио Миляроти заяви, че горивото на Panta за Световния рали шампионат е било развивано в пряк контакт с всички отбори от шампионата, за да се осигури най-доброто качество, а освен това работата по развитието на горивото ще продължи да бъде на това ниво:

"Panta Distribuzione S.p.A е наистина горд да обяви, че ще си партнира със Световния рали шампионат. Това е много важна част от нашата история и доказателство за страхотното качество на нашите продукти и работата на най-високо ниво, която се извършва в нашата компания".

Шефът на промоутърския екип, който държи правата за WRC - Оливие Кесла, от своя страна заяви, че партньорството между двете страни ще облагодетелства шампионата във всичките му нива:

"Това не е просто сделка, която ще облагодетелства заводските отбори и производители, които са заглавията в този спорт. Всички участници, които са регистрирани в поддържащите шампионати на WRC също ще имат полза от професионализма на Panta. Италианската компания е доказала своята репутация с доставянето на високо-качествено гориво за международния спорт. Световният рали шампионат ще предостави идеална платформа за развитие на Pantа, като те ще имат възможност да доразвиват и подобряват качеството на своите продукти. Освен това участниците ще имат нужната сигурност, че ще могат да използват максимума от машината по всяко едно време".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти