Ожие: Основният проблем на Латвала е неговата психика

Трикратният световен шампион Себастиен Ожие заяви, че не смята, че психическата сила и устойчивост са най-силните страни на неговия съотборник Яри-Мати Латвала, но все още го приема за основен и най-голям свой съперник. Латвала все още не е записал точки през тазгодишния шампионат, защото от Монте Карло си тръгна само с технически проблем, а в Швеция добави още една нула след сериозна загуба на време през първия ден.

"Латвала не е напълно сигурен в своите възможности, просто много лесно се разсейва от различни неща. Може би неговата психика, умението му да се концентрира, не са неговата най-силна черта. Все пак откакто стартира в този шампионат през 2007-а година, той винаги е бил най-близо до Себастиен Льоб по отношение на скоростта. В момента, в който Яри стане по-постоянен, той ще се превърне в голяма опасност. Все още виждам в него моя най-сериозен противник", заяви Ожие.

Латвала е съотборник със Себастиен откакто Фолксваген влязоха в Световния рали шампионат през 2013 година и оттогава насам финландският пилот е записал точки в повече от едно рали в рамките на първите 3 кръга единствено през 2014. Това беше и годината, в която Яри завърши най-близо до Ожие в крайното класиране. От началото на сезон 2016 обаче, световният шампион има аванс от 56 точки пред Яри-Мати, след като записа две победи, и спечели и двата Power Stage етапа съответно на Монте Карло и Швеция.

Ожие не пропусна да похвали и другия свой съотборник - Андреас Микелсен, като обяви, че той е по-силен от всякога и върви в много добра посока:

"Със сигурност Микелсен се съмнява в себе си много по-малко, вярва си. Не казвам, че Латвала не вярва в себе си, но Андреас е доста по-силен в това отношение. В последните две години линията на неговото развитие вървеше в добра посока и сега той е доста близо до нас. В допълнение неговото постоянство е налице, като миналия сезон записа 9 подиума в сравнение с нашите 10. Единственото, което ни раздели, беше, че записахме повече победи от него. Трябва да запазим нещата така, ако искаме да имаме преднина пред останалите", завърши Себастиен.

Още от Моторни спортове

Виж всички