Вижте новите промени, които MotoGP подготвя за сезон 2017

MotoGP ще покаже нова автоматична система за идентифициране на гумите на мотоциклетистите през сезон 2017, която ще бъде по-удобна за следене от феновете, както и от другите пилоти. До момента тази информация бе достъпна преди състезанието от доставчика на гуми Michelin. Гран При комисията обяви, че от първото състезание в Катар нататък видът на гумите ще бъде показван постоянно на телевизионните приемници.

Промяна ще има и по време на квалификациите. Пилотите, които влизат в първата квалификация от втората, ще имат правото да разменят някоя от предвидените си задни гуми за втората квалификационна сесия в търсене на полпозишън.

Гумите интермедия за средно мокра писта ще отпаднат от следващия сезон. Причината е прекалено краткия им живот, заради което почти не бяха използвани.

От следващата година ще има и промени по отношение на стартовете и рестартовете. Ако състезание бъде спряно до третата обиколка, всички пилоти ще могат да участват в новия старт без значение дали са успели да стигнат до нея.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти