Лоренсо: Довициозо се намира в най-добрия момент от своята кариера

Преминал през първия си тест с Ducati, световният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо заяви, че няма да му бъде лесно да победи новия си съотборник Андреа Довициозо, защото той се намира в най-добрата фаза от своята кариера, приключвайки своя девети сезон в надпреварата на пето място.

Лоренсо ясно даде да се разбере, че няма да допусне същата грешка, подценявайки някой, който е карал специфичен мотор като Ducati за четири години. Те двамата се познават от доста време и като конкуренти в два последователни сезона при 250-кубиковите машини, като тогава испанецът успя да се пребори с италианския си съперник.

"Андреа използва логиката си и има много опит. Той не прави грешки, винаги финишира в състезанията и отбелязва доста точки. Той беше много бърз във Валенсия и мисля, че се намира в най-добрия момент от своята кариера. Няма да бъде толкова лесно да бъда по-бърз от него“, заяви Хорхе, хванат по време на състезанието за Гран При на Абу Даби, където подкрепяше колегата си от Мерцедес Люис Хамилтън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти