Иван Зайцев засилва швейцарци към мачове срещу ЦСКА

Италианският Сър Сикома Колуси (Перуджа) спечели първия си мач от трети кръг на Шампионската лига, след като се наложи с 3:1 (25:20, 22:25, 25:18, 25:19) като гост на швейцарския Волей Амрисвил (Амрисвил) в спортната зала в Арбон.

Точно от тези двубои ще стане ясен и съперникът на ЦСКА (София) за 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ, като българският тим очаква загубилия от тази двойка. И засега това се очертава да бъде швейцарският тим. 

Отборът на Перуджа, който вече е воден от Лоренцо Бернарди, имаше повече затруднения във втория гейм, който загуби, но след това не допусна повече изненади. Със 17 точки най-резултатен бе Иван Зайцев (2 аса, 1 блокада, 50 % в нападение), който се завърна на поста посрещач а възстановилият се след операция диагонал Александър Атанасийевич добави 14 (1 блокада, 54 % в атака). Поредният си силен мач изигра друг сърбин - центърът Марко Подрашчанин, който реализира 13 точки (1 ас, 1 блокада, 69 % в нападение). Българският национал Велизар Чернокожев не се появи в игра.

Реваншът в Перуджа е на 20 ноември от 20:30 часа, като италианският гранд се нуждае само от два гейма, за да продължи напред и да прати швейцарския си съперник на ЦСКА за Купата на ЦЕВ.  

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти