Витор Белфорт празнува 20 години от стъпването си в ММА клетката

Витор Белфорт определено е един от най-колоритните и известни атлети в спорта на Смесените бойни изкуства. Противоречива личност, свързвана както с епични сблъсъци на най-високо ниво, така и с факта, че той бе „лице на тестостероновата терапия” в недалечното време, когато тя бе позволена в The Ultimate Fighting Championship.Без значение дали го харесвате или не, черният колан по Бразилско Джу Джицу, част от отбора на Карлсън Грейси, дебютира още по време на UFC 12 и от пръв поглед се виждаше, че младият мъж не носи прякора "Феноменът" по случайност.Белфорт празнува 20 години активна спортна кариера и се обърна към публиката чрез пост в социалните мрежи:

„20 години не са 20 дни. Моята кариера е достойна за отличен филмов сценарий. Днес празнувам две десетилетия отдадени на спорта, който обичам толкова много. Не мога да не погледна назад и да не си припомня всичко, през което минах. Победи, поражения и контузии.

Научих рано, че издръжливостта ще е най-важна в моя живот. Научих също, че краят на една история е също толкова важен, колкото началото. Това ме мотивираше. Построих своето завещание сам.

Издръжливост, фокусиране, решителност. Това са ценности, които ме съпътстваха през цялото това време и точно чрез тях ще построя този край. Това са думите на мъж, достатъчно зрял да осъзнава значимостта от казаното и действията.

Били ли сте някога привърженици на Белфорт? Ако да, то кой негов двубой ще остане завинаги в спомените Ви, фенове?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти