Найден Найденов: Атмосферата в националния отбор на България е разбита (видео)

Треньорът на Марек (Юнион Ивкони) Найден Найденов разкри, че има конфликти и разчистване на сметки в националния ни отбор по волейбол. Бившият наставник на тима разкритикува ситуацията, както и работата в този спорт в България като цяло.

 "Атмосферата в националния отбор на България е разбита. Трябва да се направи така, че всички да отиват там с желание. И по-стари, и по-млади. Трябва да има застъпване в поколенията, а не рязка промяна. Никога не е имало такива разправии. В другите страни играчите, които са се доказали, се използват до последно. Явно има разчистване на сметки и конфликти. Това не е бащиния, това е национален отбор – не е място за разчистване на сметки", заяви Найденов пред БНТ.

 

"Нямаме изградена система в България за следене на детско-юношеските школи по волейбол. Която система да съществува във всички школи, които работят с деца. Няма и треньорски съвет. Всеки се е отделил от другия, работи сам за себе си. Доста треньори са отхвърлени, трябва да бъдат приобщени. Няма обединение", допълни треньорът на Марек.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти