Роси и Лоренсо си размениха заядливи реплики (Видео)

Основните звезди на Yamaha Валентино Роси и Хорхе Лоренсо влязоха в спор по време на пресконференцията след финала на 13 кръг от календара на MotoGP в Сан Марино относно опасното изпреварване от страна на Доктора в началото на състезанието. Лоренсо, който стартира от полпозишън, бе излязъл леко извън очертанията на пистата на завой номер 14, което провокира Роси да използва момента и да го изпревари. Пистата "Мизано" обаче е тясна и всяко изпреварване крие рискове. С действията си Роси предизвика лек контакт между двамата и бе късмет, че не се стигна до инцидент.

По време на пресконференцията журналист отправи въпрос към Лоренсо дали се е изненадал от действията на съотборника си, което предизвика искри между състезателите.

Лоренсо: Щом ми задавате въпроса дали се изненадах от хода на Роси, значи и за вас е станало ясно, че той е бил опасен. Ако не е бил такъв, нямаше да ме питате. Може да има различни мнения, но за мен бе ненужно това изпреварване. Но все пак знаем – това е неговият стил. Други състезатели изпреварват по-безопасно.

Роси: (смях)

Лоренсо: Вярно е.

Роси: Не е вярно.

Лоренсо: Вярно е.

Роси: Пробвай да изгледаш ситуацията на запис.

Лоренсо: Ако не се бях забавил, щяхме да катастрофираме. Може би ти нямаше, но аз щях със сигурност.

Роси: Не е вярно. Не знам как трябва да реагирам. Какво трябваше да кажа на Маркес след всичките изпреварвания помежду ни на "Силвърстоун"? Беше същото.

Лоренсо: Това е твоето мнение. Изгледай видеото после.

Роси: Ти също изпреварваш опасно.

Лоренсо: Кога?

Роси: В момента не мога да ти кажа, но със сигурност си го правил много пъти спрямо мен.

Лоренсо: Не се смей. Това е моето мнение. Обясних моята гледна точка.

Роси: Окей. Не съм съгласен с нея.

Лоренсо: Според мен не беше нужно да правиш изпреварването тогава. Ти беше по-добрия днес. Рано или късно, щеше да излезеш начело. Не беше нужно да го правиш по опасен начин. Но разбира се, ти имаш друго мнение по въпроса.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти