Бътън не е сигурен дали ще остане във Формула 1

Дженсън Бътън започна лятната си ваканция във Формула 1, като обяви, че бъдещето му в шампионат занапред е неясно. Най-опитният действащ пилот в момента е свързван с връщане в първия си отбор Уилямс през сезон 2017, но британецът дава индикации, че иска да остане в шампионата единствено, ако има възможност за победи.

„Карането във Формула 1 все още успява да ме развълнува, но искам да печеля. А от доста време насам не съм го правил. Това, за което сме сигурни относно следващата година е, че Мерцедес, Ред Бул и Ферари отново ще бъдат на върха, а Макларън отправя заявки за развитие и притежава талантливи хора в отбора си. Хубаво е да виждаме, че нещата вървят нагоре, но ако не си на подиума и не се бориш за победи, няма как да си напълно щастлив", сподели Бътън.

По отношение на изменящия регламент той заяви, че посоката на промените за следващия сезон с по-широките гуми е правилна: "Надпреварата отново ще намери своя път. За щастие, имаме повече трасета като Барселона, които всеки обича, защото четири коли могат да се борят за победа".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти