Рио Харианто се мъчи да си запази мястото си до края на сезона

Рио Харианто заяви, че мениджърският му екип работи упорито, за да запази мястото му в Менър до края на сезон 2016. Досега Харианто разчиташе на собствените си средства, спонсори и подкрепата на индонезийското правителство и така стигна до Формула 1, но най-вероятно това няма да е достатъчно, за да остане. В момента Рио събира дарения с помощта на правителството на Индонезия и се очаква скоро да има решение на проблема.

"Надявам се, че съм в Менър за целия сезон. Носят се някои слухове, че ще си тръгна след лятната почивка, но в момента мениджърите ми работят усилено, за да остана до края. Аз от своя страна се фокусирам върху работата. Ще видим какво ще стане", обясни Рио.

"Много е важно тази финансова страна на нещата да се оправи и аз да върша най-доброто, на което съм способен. Просто трябва да карам възможно най-бързо и да работя добре с отбора, защото вярвам, че имам какво още да покажа. Да се състезавам с Паскал е много полезно, защото той е добър пример за сравнение", допълни Харианто.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти